Provisorisk bro Skönsberg, Sundsvall.Foto:Christer Suneson
Sundsvall

Premiär för Sveriges längsta provisoriska bro

1:09 min

I dag på förmiddagen klockan 10 öppnar Sveriges längsta provisoriska bro över E4 vid Skönsberg i Sundsvall. Beredskapsbron ska ersätta den gamla bron som måste rivas på grund av E4 bygget på platsen.

Den provisoriska bron över E4 som öppnar för trafik i dag är över 100 meter lång och är byggd i tre spann. Det är den längsta och bredaste beredskapsbro som någonsin monterats i Sverige.

Den tillfälliga bron byggs för att den nuvarande bron på Skönsbergsvägen måste rivas för att ge plats för bygget av den nya E4 som både kommer att flyttas i sidled samtidigt som den sänks ner med omkring sex meter

Arbetet med beredskapsbron inleddes redan i februari, för några veckor sedan sköts bron på plats. Sedan dess har bron justerats in och asfalterats.

Den nya bron har plats för både fordons- gång och cykeltrafik och kommer att vara på plats i ett drygt år innan den ersätts av en ny permanent Skönsbergsbro.

Den nya E4 med anslutande bro över Sundsvallsfjärden kommer att stå klar år 2015 till en kostnad av omkring 4,5 miljarder kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista