Fredrik Bremberg, Timrå IK
Timrå

Oväntat plusresultat för Timrå IK

Förra säsongen stod Timrå IK inför ett mardrömscenario – publiken svek och laget hamnade i kvalserien och riskerade att åka ur elitserien. Nu visar klubben ett plusresultat.

– Det handlar om överlevnad för oss. Vi visade hockeysverige att Timrå kan när det gäller, säger Timrås nytillträdde klubbdirektör Lars Nolander.

God reklamförsäljning och det faktum att klubben klarade sig genom kvalserien har bidragit till att klubben i går kunde redovisa en vinst på nästan en halv miljon kronor för säsongen 2011-2012.

– Resultatet är dock fortfarande för svagt för att dels skapa ett kassaflöde som vi behöver och dels tydligare kunna bygga upp vårt egna kapital i syfte att skapa en långsiktigare planeringen för framtiden, säger Lars Nolander i ett pressmeddelande.

Klubben började genomföra rejäla besparningsprogram förra säsongen och ännu fler besparningar väntar under den kommande säsongen enligt Lars Nolander.

Pontus Hellsén
pontus.hellsen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista