Ionel Babeanu. Foto: Elenor Nordström
Kramfors

Arbetsgivaren backar om utebliven lön

Nu är lönetvisten mellan Ionel Babeanu, som demonstrerat mot utebliven lön genom att sittstrejka i nästan två veckor, och hans tidigare arbetsgivare – på väg att lösa sig. Ionel Babeanus tidigare arbetsgivare säger till Mittnytt att han lovar betala ut en slutlön.

Det var i torsdags som Sveriges Radio Västernorrland berättade om Ionel Babeanu som kom till Sverige från Rumänien för att jobba.

Ionel Babeanu hävdade då att han har jobbat åt årbetsgivaren sedan i februari, men inte fått ut mer än några småslantar då och då som räckt till mat.

Arbetsgivaren menade då att det inte stämmer. Att han dragit av lönen genom att hjälpa Ionel Babeanu betala olika skulder, bland annat för tandläkarbesök och utebliven hyra.

Men nu backar arbetsgivaren som säger till Mittnytt att Ionel Babeanus kommer få en slutlön för de timmar han har jobbat den 25:e den här månaden.

Tidigare artikel:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista