Fjällström är inte orolig över de vakanta chefspostitionerna. FOTO: Erik Appelberg
Ånge

Vakanta chefspositioner oroar inte Ånges kommunchef

1:10 min

I Ånge pågår omfattande förändringar bland de olika chefsposterna inom kommunen. Tre olika chefspositioner står för tillfället tomma - turistchef, socialchef och ekonomichef. Men enligt avgående kommunchefen Göran Fjällström utgör detta inte något större problem.

Tidigare i sommar blev det klart att nuvarande kommunchefen Göran Fjällström i september kliver av sin post för att ersättas av Fredric Westin. Fjällström börjar i samma veva sin anställning på den nya positionen som koncernstrateg.

-- Vi går ju inte utan, vi har ju en fungerande organisation. Det är så att det finns ställföreträdare som fungerar i kommunen som utsedda. Och så gäller det hela tiden när det gäller cheferna, säger han.

Rekryteringsprocessen inom kommun i Ånge har pågått under större delen av sommaren, utan att än så länge resultera i några nyanställda. Tre avdelningar saknar i dagsläget chefer. Även posten som kommunchef ska bytas ut. Göran Fjällström hoppas på att vara klar med rekryteringsprocessen innan han lämnar sin post som kommunchef den första september.

-- När det gäller socialchef kommer det bli klart väldigt, väldigt snart. De andra två ligger lite längre fram, det finns fortfarande ansökningstid när det gäller ekonomichef, säger han.  

Att detta förändringsarbete skulle medföra några problem för Ånge kommun tycker inte Göran Fjällström.
-- Ja, vi går ju inte utan, vi har ju en fungerande organisation, säger han om de vakanta chefspositionerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista