Härnösand

Misshandlade vårdare med baseballträ

En vårdare på ett utslussningsboende för drogmissbrukare i Härnösands kommun misshandlades igår av två män. De två personerna sa att de ville ha sin kvällsmedicin men istället så drog de in vårdaren i lokalen och övermannade och misshandlade honom med ett basebollträ.

Därefter band de fast vårdaren, stal hans nycklar till medicinskåpet och stal sedan all medicin.

De försökte också stjäla en bil men misslyckades och fick lämna platsen till fots. I morse halvåtta träffades de två männen på i närheten av behandlingshemmet av två polispatruller. De togs in på polisstationen i Härnösand och sitter just nu i förhör. Enligt jourhavande förundersökningsledare i Härnösand, Jörgen Bladin har förhöret försvårats av att de misstänkta är påverkade av medicinen de tagit från boendet.

Boendet är ett utslussningsboende där åtta personer bor efter att de behandlats färdigt för sitt drogmissbruk. Lasaad Ben Naucer som är ägare till moderbolaget som äger boendet säger att det här var en isolerad händelse.

– Det här hade kunnat inträffa var som helst, det här var en planerad händelse som man inte kan skydda sig mot, säger han.

Han säger att de bara ägt det här vårdbolaget sedan i mars och att de sedan dess har arbetat mycket med olika problem som orsakat problem för personalen. Sedan dess har det varit lugnt säger han. Han berättar också att boendet stärkt upp både personal och ledarskap efter händelsen.

Vårdaren var blodig men vid medvetande och skadades inte så svårt enligt polisen. Han fick senare lämna sjukhuset. Han var ensam på boendet när det misstänkta rånet inträffade, inget onaturligt enligt Lasaad Ben Naucer eftersom det är ett utslussningsboende.

– De här boende ska egentligen kunna klara sig helt själva där, de är färdigbehandlade, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista