Trådlösa nätverk i hockeyarenorna i Örnsköldsvik och Timrå kan göra att spelberoendet ökar hävdar Spelberoendes riksförbund. Foto: Ralf Bergman/Scanpix
Västernorrland

"Spelberoendet kan öka"

0:51 min

Svenska Hockeyligan ska bygga ut trådlösa nätverk i hockeyarenorna i Örnsköldsvik och Timrå. Men med fri internetuppkoppling ökar också risken för att fler ska spela på resultat och förlora pengar säger Kim Grahn, ordförande för Spelberoendes riksförbund.

– Det rullar väldigt snabbt med pengar när du har en bra uppkoppling, det är en spännande match och du har kompisar runtomkring dig, säger Kim Grahn.

Svenska Hockeyligan tänker nu göra en investering där samtliga elitseriearenor i landet får trådlösa uppkopplingar.
– Som det ser ut i dag kan telenäten bli extremt tröga när många besökare är i arenorna samtidigt, säger Jörgen Lindgren, VD på Svenska Hockeyligan.

Det huvudsakliga syftet med satsningen är att publiken enkelt ska kunna hämta information om en pågående match enligt Jörgen Lindgren.

Men med fri tillgång till internet riskerar fler att spela på resultat hävdar Kim Grahn.

– Ju tillgängligare ett spel är desto större fara finns det att man kan spela för mycket på det. Spelbolagen tycker säkert att det här är väldigt bra, jag förstår att det här är en stor chans för dem.

Men trots ökad tillgänglighet tror inte Jörgen Lindgren att det kommer ske någon större ökning där fler spelar på resultat i hockeymatcherna.

Pontus Hellsén
pontus.hellsen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista