Humanistiska nämnden i Ånge kan komma att spara 450 000 kronor på musikskolan 2013. Det skulle innebära att färre elever får gå i musikskolan säger musikledaren Maria Tiger. Foto: Gunnar Lundmark / SCANPIX
Ånge

Musikskola riskerar nedskärningar

0:19 min

Musikskolan i Ånge kan tvingas göra sig av med personal och ta in betydligt färre elever om sparkraven från Humanistiska Nämnden i Ånge kommun blir verklighet. Musikledaren Maria Tiger har fått signaler om nedskärningar på 450 000 kronor 2013 och liknande summor för 2014.

Maria Tiger är rädd att besparingarna kommer leda till längre köer till i musikskolan.

- Det blir färre elever som får prova på att spela och utvecklas. Jag tycker att musik är en aktivit som alla borde få prova eftersom det är utvecklande och ett stort intresse för många, säger hon.

Humanistiska nämnden har ännu inte tagit något formellt beslut i frågan, men om nedskärningarna blir verklighet motsvarar de ungefär en tjänst, enligt Maria Tiger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista