Det var ett stort intresse för rättegången. Foto: Mikael Andersson
Sundsvall

Stort intresse för Klissbergsrättegång

Advokat Thomas Olsson: ”Åklagaren har ingen bevisning”
0:45 min

I rättegången om Klissbergsmordet som inleddes i morse har åklagaren under förmiddagen presenterat den bevisning som man för fram mot de tre åtalade - en presentation som väntas pågå under några timmar till.

Det var lång kö genom den rigorösa säkerhetskontrollen in till rättegångssalen i morse och det är fullsatt i rättssalen. Kring 50 åhörare har kommit dit, det rör sig främst om anhöriga, vänner och bekanta till både offret och de åtalade.

Hittills har inga konkreta bevis förts fram utan det handlar om en kedja av händelser som binder personerna till mordet.

Bland annat har en bil som tillhör en av de misstänkta setts tillsammans med den mördades bil vid LV5-området i Sundsvall strax innan mordet och fångades då av en övervakningskamera. Men SKL har inte kunnat säga att det är 100 procent säkert att det är samma bil.

Thomas Olsson som är advokat till den av de tre som misstänks för medhjälp till mordet säger att han anser att det inte finns några bevis som binder hans klient till mordet.

– Det har inte berört min klient över huvudtaget. Vi sitter i ett mål där åklagaren åtalar honom för mord, men inte har någon bevisning, säger han.

Mer om Klissbergsmordet

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".