Ingången Örnsköldsvik kommun. Foto: Anna Ahlström
Örnsköldsvik

Kvinna attackerade socialtjänstpersonal

En 22-årig kvinna från Örnsköldsvik dömdes tidigare under sommaren till tre månaders fängelse för våld och hot mot tjänsteman, efter att ha attackerat personal på kommunens socialförvaltning. Nu i veckan var hon återigen tillbaka för att bråka med personalen.

Det var i mitten av juni som kvinnan fick ett raseriutbrott efter att ha fått ett negativt besked om ett boende. Kvinnan slog sönder fönster och inredning på socialkontoret i Örnsköldsvik.

Dagen därpå var kvinnan tillbaka igen, den här gången skadade hon en tjänsteman. I somras dömdes kvinnan för händelserna.

Nu i veckan var kvinnan återigen tillbaka för att bråka. Den här gången knuffade hon en tjänsteman i väggen och rev sönder ett halsband.

Kvinnan hann lämna socialkontoret innan polisen kom till platsen. Nu väntar en ny utredning mot kvinnan som sannolikt kommer att misstänkas för våld mot tjänsteman, säger Leif Sundin som är förundersökningsledare vid polisen i Örnsköldsvik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".