Helena Svensson, receptionist på länssjukhuset i Sundsvall. Foto: Karin Johansson
Sundsvall

Invigningsfest för ny sjukhusreception

Peter Edlund, patient: ”Man vet var man ska gå”
1:34 min

I dag invigdes den nya centralreceptionen på länssjukhuset i Sundsvall efter ett och ett halvt år i provisoriska lokaler. Nu är tanken är att alla patienter ska anmäla sig på ett och samma ställe.

– Den ser fin ut. Nytt och rent och fräscht. Det blir lätt att hitta när det inte är utspritt på en massa olika ställen, man vet var man ska gå, säger patienten Peter Edlund.

I dag var det mingel med bubbel och vindruvor i den nya receptionen och det var många som tittade förbi på invigningen. Någon sa att den nya lokalen påminner lite om ett apotek med sina glasväggar, ljusa färger och digitala skärmar.

Marie Svedberg, sjuksköterska på Kirurgmottagningen, är positiv till de nya lokalerna men ser också en risk med att alla ska slussas in på samma ställe.

– Det blir ju en liten bit för dem att gå. Kommer det via garaget måste de gå hit först och sedan tillbaka till mottagningen och är de gamla och har svårt att gå så kan det ju bli jobbigt, säger Marie Svedberg.

Det här är dock något som sjukhusdirektör Karin Rapp inte tror kommer att ställa till några bekymmer.

– En patient som har svårt att gå fram och tillbaka har möjligheten att gå direkt till mottagningen och tala om att man är där, och då skickar vi en faktura istället, säger Karin Rapp.

Och det här vet patienten om?

– Ja det förmodar jag, det står det när patienten blir kallad till sjukhuset, säger Karin Rapp.

Karin Johansson
karin.s.johansson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".