Som det ser ut nu blir det ingen ny ishall däe Kempehallen låg. Nya hallen ska istället byggas vid evenemangsarenan enligt förslaget i kommunen. Foto: Anna Ahlström / Arkiv
Örnsköldsvik

Nya ishallen föreslås ligga vid evenemangsarenan

Den nya ishallen som ska ersätta den numera rivna Kempehallen kommer att byggas intill evenemangsarenan i Örnsköldsvik, enligt förlaget som Kultur- och fritidsnämnden ska besluta om på onsdag.

I och med val av läge kan hallen stå klar tidigast säsongen 2014/2015. Därmed kan man konstatera att Isalliansen, som är en samling av klubbarna i Övik, tycker att placeringen är viktigare än tidsaspekten.

Hade man valt att bygga träningshallen intill Kempehallen hade bygget kunnat påbörjats tämligen direkt, nu krävs det en ändring av detaljplanen vilket försenar bygget högst avsevärt.

Nu kan hallen stå klart till säsongen 2014-2015, enligt Leif Lindholm, ordförande i Kultur och fritidsnämnden.

Örnsköldsviks kommun ställer upp med 10 miljoner till bygget och utöver det 1 miljon årligen i driftsbidrag under 10 år. Resten ska klubbarna själva klara av.

Ishallsfrågan ska definitivt avgöras i fullmäktige i december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista