Sören Åkeby, tränare GIF Sundsvall. Foto: Sofia Forell
Sundsvall

Sören Åkeby får sluta

3:19 min

I lördags åkte GIF Sundsvall ur Allsvenskan i fotboll, i och med förlusten i kvalet mot Halmstad. Frågan efter det har varit om tränaren Sören Åkeby hade förtroende att forsätta i klubben.

I dag kom svaret: Giffarna och Åkeby går skilda vägar efter drygt fyra år.

Enligt klubben är det ett gemensamt beslut man fattat tillsammans med Åkeby. Beslutet är en följd av att laget åker ur fotbollsallsvenskan och spelar i Superettan nästa år, efter att de förlorade kvalspelet mot Halmstad i lördags.

– Vi tror att den här förändringen är nödvändning för GIF Sundsvall fortsatta utveckling. Sörens erfarenhet har varit till stor hjälp i vårt arbete med att stärka vår organisation och det vill vi tacka honom för. Men tiden är nu mogen att gå vidare, säger GIF Sundsvalls ordförande Eric Bäcklund.

– Jag känner mig väldigt stolt över det jag åstadkommit under de här fyra åren. Vi har, tycker jag, spelat en attraktiv och fin fotboll som jag hoppas att många har uppskattat att få se från sitt lag, säger Sören Åkeby.

Tills vidare är det de assisterande tränarna Roger Franzèn och Joel Cedergren som tar hand om träningarna.

– Vi har ingen brådska att se över tränarsidan ännu, säger GIF Sundsvalls ordförande Erik Bäcklund till P4 Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista