Arne Sandström på Örnsköldsviks kommun kan konstatera att bara en enda intressent finns till försäljningen av Folkets Park. Foto: Lennart Sundwall
Örnsköldsvik

Klent intresse för Folkets Park

1:15 min

Den planerade försäljningen av Folkets Park i Örnsköldsvik kan komma att skjutas på framtiden. Orsaken är det mycket klena intresset. När anbudstiden gick ut i slutet av förra veckan hade bara ett enda anbud kommit in

Vi hade väntat oss betydligt fler anbud, säger Arne Sandström, mark och exploateringsansvarig på tillväxtavdelningen, Örnsköldsviks kommun. Vad beror det här klena intresset på?

- En orsak är säkert den långkonjunktur vi befinner oss i, fortsätter Sandström.

Det handlar om ett tre hektar stort område. Kommunen hade skissat på att någon kapitalstark köpare skulle bygga lägenheter och villor på det aktuella området.

- Det är inte bara priset som kommer att bli avgörande för vem som får köpa Folkets Park. Det handlar om en helhetslösning för vad som ska bli i det här området i framtiden, fortsätter Arne Sandström.

Vad händer nu?

  -Det kan bli så att vi skjuter på försäljningen och inväntar bättre tider, säger Arne Sandström. Det är det vi ska bena ut dagarna framöver.

- I slutändan är det politikerna som ska avgöra den här frågan. Folkets Park i Örnsköldsvik har ett bokfört värde av 15 miljoner kronor. Blir det svårt att sälja Folkets Park så ser det lättare och enklare ut att avyttra räddningstjänstens lokaler.

Ytor som blir fria att användas efter halvårsskiftet 2013.

- Där har vi fem klara intressenter, säger Arne Sandström. Som det ser ut nu kan det bli tal om småindustri, försäljning och kanske restaurangverksamhet i lokalerna.

Lennart Sundwall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista