Jacomina Beertema, moderat politiker i landstinget. Foto: Karin Lycke
Sollefteå

20 färre vårdplatser i Sollefteå

Sollefteå sjukhus kommer att få 20 färre vårdplatser när sjukhuset ska spara 16 miljoner kronor meddelar landstinget i ett pressmeddelande.

– När en hel avdelning läggs ner är det oundvikligt att personal också kommer att sägas upp, säger Kristina Gullersbo, verksamhetschef för Allvården.

Genom en sammanslagning av rehabiliteringsavdelningen och avdelning 14 ska 16 platser sparas in. Fyra platser tas också från avdelning 15 och 16.

Under dagen kommer politikerna i landstingsfullmäktige att debattera besparingarna.

Socialdemokraterna och vänsterpartiet står inte bakom nedläggningen av 20 vårdplatser och menar att det kommer att ytterligare öka överbeläggningarna som redan är så stora att Sollefteå sjukhus är placerat på den röda lista som SKL, Sveriges kommuner och landsting, har publicerat.

Men sjukvårdslandstingsrådet Jacomina Beertema (M) menar istället att neddragningen på 20 vårdplatser kommer att göra att Sollefteå hamnar på samma nivå som övriga sjukhus i länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".