Jens Nilsson, Maria Åhman, Eva Näsman och Emil Fällgren besökte P4 Morgon. Foto: Anna Ahlström
SUNDSVALL

Ingen underbälteshumor i revy i Indal

6:36 min

Revyn Häre Salonger har blivit en jultradition i Indal, i västra delarna av Medelpad. Bakom julshowen står Vaduvill kulturföreningen. Jens Nilsson, regissör, och Maria Åhman, projektledare för ensamblen, besökte P4 Morgon imorse.

I Indal började det med en tom Folkets Hus-lokal och en dröm om att återuppliva gamla tiders julbord samt en idé om en julshow med lokala amatörer. I dag, fyra år senare, har Häre Salonger blivit en jultradition.

– När vi startade pratade vi om vad en revy är, det brukar kunna vara underbläteshumor och väldigt lokalt. Men vi har försökt göra saker som inte bara är lokalt. Man behöver inte vara från Indal för att förstå vad som är scenen. Vi har också försökt ta bort underbälteshumorn. Revyerna ska också hänga med i tiden. Det är en blandning av sketcher som är allvarliga och väldigt roliga, säger Jens Nilsson.

Revyn har betytt mycket för Indal och blivit en populär föreställning.

– Människor kommer och frågar om revyn blir i år igen. Det är bra uppslutning. Vi säljer runt 500 julbord per år, säger Maria Åhman.

Årets Häre Salonger har premiär den 30 november och just nu pågår febril aktivitet med repetitioner. Sammanlagt är det en ensamble på runt tio personer. Eva Näsman och Emil Fällgren ger ett smakprov ur revyn Häre Salonger under besöket i P4 Morgons studio, med skämt om politiker som borde återvinnas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista