Ånge kommun väntas möta den ökade flyktingströmmen från Syrien med ett nytt boende för ensamkommande barn. Foto: Scanpix
ÅNGE

Nytt boende för ensamkommande flyktingbarn planeras i Ånge

Birgitta Sjögren: ”Det boende som vi redan har är lyckat”
3:23 min

Ånge kommun väntas möta den ökade flyktingströmmen från Syrien med ett nytt boende för ensamkommande barn. På måndag kommer kommunfullmäktige fatta beslutet - som kan ge inte bara hem åt ungefär tio flyktingbarn, utan även runt åtta nya arbetstillfällen.

Det finns i dag inget datum för när boendet kan öppna, utan man jobbar med att ordna lämpliga lokaler. Lokalerna som troligtvis ska användas står i dag tomma, men det har tidigare varit kontor i dem. Förutom att boendet innebär platser för de ensakommande flyktingbarnen innebär det också arbetstillfällen.  Förslaget har klubbats i både socialnämnden och kommunstyrelsen innan det nu ska tas i fullmäktige. Alla partier är överens om att det behövs ett nytt boende.

– Det är bra både för dem vi tar emot och för kommunen, eftersom det ger arbetstillfällen. Vi har ett boende redan som har varit lyckat. Vi har fått till ett fint och bra boende. Vi är bra på det här och därför är det bra att vi nu satsar på ett till, säger Birgitta Sjögren (S), ordförande i socialnämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".