Jacob Sigurdarson satte viktiga treor ***Foto Fredrik Thimeradh
Sundsvall

Ryck i tredje räckte

Sundsvall Dragons var inför kvällens match i Basketligan det enda lag som inte förlorat mot EcoÖrebro sedan deras återinträde i den högsta basketserien. Det faktum kvarstår efter tydliga 108-82 i kvällens möte.

Gästerna kom dock ut piggt och satte ett trögstartat hemmalag på ordentliga prov. Coach Peter Öqvist lugna hållning antydde dock att Dragons hade situationen under kontroll.
EcoÖrebro kunde en kort stund gå upp till en sexpoängsledning, men till första quarterns slut hade Dragons smygit ikapp och om med två poäng.

Andra quartern ryckte Dragons upp spelet och tog en egen sexpoängsledning, som dock åts upp av gästernas Darris Santee. Darris gjorde 9 raka poäng för Örebros del, men stannade på 13 pinnar när matchen var över.
Med 2:18 kvar av quartern lyckas Dragons göra ett litet ryck, 9-5 och gå till halvtidsvila med 48-43

Tredje quartern är matchens behållning, för hemmafansen. Fempoängsledningen förvandlas under de tio minuterna till en 23 poängsledning inför sista. Spelet stämmer allt bättre, samtidigt som gästerna viker ner sig.
Brandon Barton berättar i sin intervju att laget saknar ledarfigurer, vilket blir tydligt.

Sista quartern är en ren och skär transportsträcka. Bollarna trillar lätt i på båda sidor och slutresultatet rinner iväg till 108-82.

Poängbäst i Sundsvall
Sigurdarsson och Wesby 23p
Salon 13
Nilsson 12

Baeringsson och Nilsson plockade ner 6 returer vardera.

Brandon Barton gjorde 19p och to 4 (2/2) returer under de 36:48 han var på banan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista