Arbetsförmedlingen. Foto: SR Dalarna
Västernorrland

Ny modell ger unga jobb

-Vi vänder på steken
1:17 min

Ungdomar och långtidsarbetslösa får jobb hos småföretagare när Arbetsförmedlingen vänder på perspektivet och sätter företagarnas önskemål och krav i centrum istället för den arbetslöses.

Modellen som riktar sig mot små företag har visat sig vara ungdomars väg in arbetslivet i både Västernorrland och Jämtland

Johan Tegnhed är chef för arbetsförmedlingen i Östersund.

Ungdomar och långtidsarbetslösa får jobb hos småföretagare när Arbetsförmedlingen vänder på perspektivet och sätter företagarnas önskemål och krav i centrum istället för den arbetslöses.

Modellen som riktar sig mot små företag (1-9 anställda) har visat sig vara ungdomars väg in arbetslivet i både Västernorrland och Jämtland.

n Det som är unikt med det här projektet är väl egentligen det angreppssätt vi har. Vi utgår alltid från småföretagarnas behov, vilket behov de har av att rekrytera och vilka krav de har, det behovet försöker vi fylla med det vi kallar för prioriterade grupper , det vill säga långtidsarbetslösa och ungdomar som har det tufft att komma in på arbetsmarkanden, säger Johan Tegnhed som är chef för arbetsförmedlingen i Östersund.

Under de knappa två år som projektet pågått i Västernorrland och Jämtland har nära 900 arbetssökande deltagit och det har lett till nära 500 anställningar i olika former, de flesta lönesubventionerade åtminstone till en början. Det är en bit kvar till målet om att 80 procent av deltagarna skulle ha fått någon form av anställning eller lärlingsplats under projektets tidsram.

– Ja, så är det men vi har satt ett väldigt högt satt mål men det vi har nått hittills är vi väldigt nöjda med. Det är tidskrävande att skapa relationer och kontakter med företagarna. I snitt kan man säga vi har 10 kontakter med företagare per rekryterare och vecka av dem får vi till stånd ungefär 4 möten och av dem brukar två gå vidare till ett samarbete, säger Johan Tegnhed.

En av de företagare som testat Arbetsförmedlingens nya sätt att jobba är Patrik Sandell i Östersund, han driver bland annat ett nystartat eventföretag, han ville prova att expandera och tog hjälp av arbetsförmedlingen, han lämnade en lista på kvalifikationer och egenskaper företaget behövde och det blev napp vid första försöket

n De var jätteduktiga och hitta rätt person på en gång i den här rekryteringen så det leder nu till vidare till en anställning för den tjejen vi har hos oss, säger Patrik Sandell.

Modellen att sätta företagens krav i centrum och matcha arbetssökande efter dem blir nu permanent och sprids också till andra delar av landet.

 I Jämtlands län kommer vi fortsätta jobba på precis det här sättet och anställa fast personal som enbart jobbar mot små företag. I Västernorrland kommer man implementera delar av metoden och modellen och nationellt på arbetsförmedlingen så har vissa delar av det här gått på export så det är en del av utbildningen av nya arbetsförmedlare, säger Johan Tegnhed.>

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".