På sikt kan det bli aktuellt med nedläggning av Fränstaskolan. Foto: Pontus Hellsén
ÅNGE

Skolor i Ånge föreslås stängas

Jonny Engman, förälder: ”Det blir lång resväg”
4:57 min

Antalet elever i Ånge kommun ser ut att minska med nio procent under de närmaste sex åren. Kommunen har tagit fram en utredning där stängning av Torpshammars och Alby skolor finns med samt en nedläggning av Fränstaskolan på sikt.

Enligt förslaget kommer kommunen bara får en högstadieskola. Jonny Engman, förälder med barn i Torpshammars skola, har reagerat över förslaget.

– Många barn har i dag upp mot 30 minuters resväg till skolan, enkel resa. En nedläggning skulle innebära minst en timmes till resa om dagen, säger han

Kommunen har lagt ut utredningen om skolans framtid på Ånges webbsajt, och där har alla invånare möjligheten att kommentera och komma med förslag. Så småningom ska det bli konkreta förslag som politikerna har att ta ställning till.

– Jag tror att det är viktigt att vi för en dialog med medborgarna. Jag tror inte att vi som jobbar här på kontoret har svar på alla frågorna, säger Urban Åström, förvaltningschef för skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".