Västernorrland

Fler söker hjälp med läxläsning

1:34 min

Behovet av läxhjälp är stort och intresset för gratis läxhjälp ökar, enligt flera ideella organisationer i länet.

Intresset för att gratis få hjälp med läxor efter skoltid är stort bland länets elever.

Flera ideella organisationer som P4 Västernorrland talat med vittnar om ett stort behov, och Röda Korset i Sundsvall planerar nu att utöka sina lokaler för att kunna hjälpa fler.

På ideella Mattecentrum kan högstadie- och gymnasieelever i Sundsvall få hjälp med matteläxorna. Enligt projektledaren Viktor Svensson märks det stora intresset även där.

– Vi ser att när vi går ut på skolorna och marknadsför får vi svårt att hinna med alla som kommer, säger Viktor Svensson.

Jamel Sadd som går i nian på Nivrenaskolan. Han håller med om att det är lättare att koncentrera sig på läxhjälpen än på en vanlig lektion.

– På skolan får man inte tillräckligt mycket hjälp från lärarna. Det är mycket som stör, här får man mer lugn och ro och mer hjälp, säger Jamel Sadd.

Har du också en nyhet?

Den här nyheten kan du ta del av tack vare lyssnartips till P4 Västernorrland.
Vad tycker du att vi ska berätta? Tipsa oss, mejla p4vasternorrland@sverigesradio.se eller ring vår publikredaktör på 060- 19 03 30. Du kan givetvis vara anonym. Du kan också gå med i vårt #text=5286781#.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista