Örnsköldsvik

SM i skidorientering nalkas

Dom stora skidtävlingarna avlöser varandra i Örnsköldsvik veckorna framöver. Junior-SM startar under sportlovsveckan och redan nu i helgen arrangeras SM i skidorientering.

När det handlar om skidorientering handlar det väldigt mycket om att preparera många mil skidspår. Så för tävlingsledaren Eero Niemi har det blivit många mil skoter de senaste veckorna:

200 tävlande gör upp om medaljerna i Skyttisområdet lördag och söndag. Skidorientering är ju lite av den glömda sporten, den poppar upp emellanåt men får sällan några större rubriker.

Sverige hävdar sig annars väl i samband med VM och EM, på plats i Övik den här helgen finns till exempel en nybliven EM guldmedaljör i form av Peter Arnesson från Hallby.

Kanske är sporten på väg uppåt i länet, tävlingsledaren Erro Niemi gjorde en intressant upptäckt i samband med DM tävlingarna:

-Den största klassen där var Herrar 16 vilket känns bra inför framtiden, säger Niemi.

Vad är det värsta som kan hända fram till lördag?

-Att det kommer mycket snö. Då kan det bli så att vi tvingas köra med gemensam start för att det ska bli rättvisa förhållanden. Vi vill ha 10 minusgrader och snöfritt, då blir det här kanon, avslutar tävlingsledaren Eero Niemi på Skyttis.