Sundsvall

67-åring häktades misstänkt för mord

1:08 min

Den 67-årige Sundsvallsbon som misstänks ha orsakat sin frus död har nu häktats av Sundsvalls tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord, den starkare misstankegraden, precis som åklagare yrkat. Mannen nekar till brott. Beslutet i tingsrätten idag innebär också att mannen ska genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning, berättar åklagare Daniel Brodén.

– Huvudregeln är att ett uppsåtligt dödande ska bedömas som mord. Det ska ha hänt söndag till måndag, 17-18 februari, säger han.

Enligt Daniel Brodén tyder inget på att några andra än paret ska ha varit inblandade i händelsen. Men åklagaren vill inte gå vilken typ av våld som man tror kan ha använts.

– Det finns folk kvar att höra och vi vill inte att de ska påverkas, säger Daniel Brodén.

Obduceringen av den avlidna kvinnan är klar. Nästa steg nu är att hålla förhör och gå vidare med rättstekniska utredningen från brottsplatsen, berättar Daniel Brodén.

– Sedan ska vi färdigställa och analysera protokoll från obduceringen, säger han.

Enligt försvaret nekar den tidigare ostraffade 67-åringen till brott. Han bestrider även häktning på grund av sin ålder och sitt hälsotillstånd. Att det som åklagaren säger skulle finnas någon risk för fortsatt brottslig verksamhet eller undanröjning av bevis om mannen går omkring fritt, höll försvaret inte med om.

Men mannen häktades ändå av tingsrätten med restriktioner. Han får inte ha kontakt med omvärlden utan prövning från åklagaren.

Aila Stefansdotter-Franck
aila_stefansdotter.franck@sverigesradio.se