Färjestad-Modo 3-0

Färjestads femte raka mot Modo

2:13 min

Färjestad är inte Modos favoritlag den här säsongen. På lördagen tog Karlstadslaget sin femte seger av fem möjliga. Segersiffrorna skrevs till 3-0 men kunde ha blivit mycket större.

 Radiosportens Christian Olsson valde lagens lirare:
Färjestad: Marcus Paulsson
Modo: Bernhard Starkbaum

Färjestad förlorade förvisso skottstatistiken i den första perioden, 6-9, men det var hemmalaget som tydligt förde spelet under 60 minuter.

Ledningsmålet kom efter bara 2.29 i första perioden. Marcus Paulsson hittade Patrik Lundh med en passning snett bakåt och Lundh kunde skjuta in ledningsmålet bakom Bernhard Starkbaum som inte hann med i sidledsförflyttningen.

Max Görtz stod för en ännu vackrare framspelning när han hittade Christian Berglund med en passning bakom ryggen. Berglund nöp till direkt när läget gavs och fixade 2-0.

I andra perioden naglades Modo långa stunder fast i den egna zonen men trots det lyckades inte Färjestad utöka sin ledning.

Modo hade så långt haft några halvchanser men var inte när att störa Karlstadslaget.

20-årige Joakim Nygård avgjorde matchen i tredje perioden med sitt första elitseriemål. Nygård prickade in 3-0 mellan benen på Starkbaum. Anfallet föregicks av en misstänkt tripping på Modobacken Mikko Kousa men Ole-Kristian Tollefsens agerande bedömdes inte regelvidrigt.

Färjestad har därmed vunnit säsongens samtliga möten med Modo, varav två efter straffar, och lär vara en motståndare som Örnsköldsvikslaget knappast vill stöta på tidigt i slutspelet.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se