Bandy

Haik till allsvenskan - Selånger får kvala

2:13 min

Härnösand blev klara för allsvenskan i bandy igår och Selånger gick till kvalet. Härnösand spelade oavgjort 4-4 mot Västanfors och den poängen räckte till serieseger. Selånger vann mot Skutskär med 7-6 och laget blev därmed tvåa i serien. Kvalet mot allsvenskan inleds i början av mars.

Bandylaget Härnösands AIK spelade igår lika mot Västanfors. Ångermanlandslaget är därmed klar för Allsvenskan nästa säsong.

– Det är tio år sedan vi var där sist, så det är roligt att vi åter är där, säger Hans Nordén orförande i Härnösands AIK.

Selånger tog andraplatsen i division 1, under Härnösand och är klar för kval till Allsvenskan där de möter Rättvik.

– Svårt att säga vad våra chanser är, vi har inte riktigt koll på hur bra Rättvik är, men nog finns chansen. Absolut, säger Peter Norberg, spelare och marknadsansvarig i Selånger.

Härnösands match blev spännande ända in i det sista. Det var en jämn match och efter att Västanfors fått två straffar blev det 4-4 när det bara var någon minut kvar av matchen.

– Det var spännande tills vi fick reda på att matchen var slut i Sundsvall. Vi hamna på samma poäng både selånger och vi, men vi hade bättre målskillnad så vi går upp i allsvenskan direkt och selånger ska kvalspela, säger Hans Nordén i Härnösand.

Inför matchen var det nervöst bland spelarna i Härnösand.

– De var spända, men nu lyckades de klara det och det var ju härligt! Härligt för dom och för föreningen, säger Hans Nordén

Till nästa säsong tror både Selångerlägret och Härnösands AIK att kostnaderna kommer stiga när det gäller spel i Allsvenskan.

– Vi måste se till att vi kan ta in de pengar som det kostar när man ska resa med mer matcher och förbereda oss ännu mer för den uppgiften, avslutar Hans Nordén.

Kajsa Nordmark
kajsa.nordmark@sr.se