Sollefteå

Nu är Paralympic igång

Paralympic Winter World Cup i Sollefteå är nu igång. På förmiddagen åks det sprintkval och senare under måndagen blir det final i sprinttävlingen. 150 idrottare med funktionshinder från 18 nationer finns på plats för att göra upp om medaljerna.

Förutom längdåkning har också skidskyttet VM status. Anders Olsson,47 år, har tillhört världseliten i simning under många år. Olsson har bl.a. tre guld från Paralympics och nu gör han en storsatsning på att nå Paralympics i Sotchi 2014. På skidor!

- Det ska bli kul att se ur långt man kan komma i den här sporten, säger Olsson som blev vald till årets idrottare både 2008 och 2010.

- Nu har det inte varit optimal uppladdning inför detta VM, säger Olsson. Jag har varit förkyld ett tag men formen känns ändå hyfsad.

Det stora svenska hoppet är annars Zebastian Modin,18 år gammal från Östersund. Modin blev tidernas yngste medaljör i Paralympics när han vann bronset i Vancouver 2010. Detta i sprint. Förutom skidor är det tänkt att Modin också ska tävla i skidskytte i Sollefteå.