timrå - frölunda 0-1

Timrås kapten rasande när Frölunda avgjorde

3:14 min

Timrå hade chansen att minska avståndet till tiondeplatsen i elitseriehockeyn ytterligare. Men en storspelande Julius Hudacek satte stopp för medelpadingarnas drömmar när Frölunda vann med 1-0.

Radiosportens Christer Jonasson valde lagens lirare:
Timrå: Per Hallin
Frölunda: Julius Hudacek

Bottenlaget Timrå har funnit nya krafter lagom till slutspurten av elitserien. Laget har en chans att undvika kvalet och jagar nu frenetiskt efter tiondeplatsen. Mot Frölunda kunde Timrå minska avståndet ännu mer och satte stor press på gästerna.

Hemmalaget var hetare och skapade flera riktigt bra möjligheter att göra mål men Frölundamålvakten Julius Hudacek visade sig svår att göra mål på. Istället var det gästerna som gör det första målet i mitten av den tredje perioden. I spel fyra mot fyra kunde Christian Bäckman göra mål i en spelvändning.

Målet gav upprörda känslor i Timrålägret som ville ha en avblåsning tidigare för att en spelare låg skadad på isen. Timråkaptenen Per Hallin drog i samband med målet på sig ett matchstraff och från läktarplats hördes burop i flera minuter efter målet.

– Jag var jättefrustrerad. Fem minuter tidigare blåser de (domarna) av för att deras spelare är skadad. Jag är besviken, säger Per Hallin till Radiosporten och tillägger:

– Jag sa vad jag tyckte till domaren. Jag var j-ligt frustrerad. Jag sa att jag tyckte att han var oduglig. Jag står för att jag reagerade starkt.

Slutspelsklara Frölunda möttes av oroväckande scener i början av tredjeperioden då Nicklas Lasu fick Fabian Brunnströms skridsko i ansiktet och blev liggande på isen i flera minuter. Bår och ambulanssjukvårdare kom in på isen men Lasu kunde till slut ta sig av för egen maskin.

Timrå har fortfarande chansen att nå tiondeplatsen men möjligheterna minskade efter förlusten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se