Zebastian Modin och ledsagaren Albin Ackerot utan medaljer vid Skid- VM i Sollefteå. Foto: Lennart Sundwall
Sollefteå

Sverige utan medaljer vid skid-VM för funktionshindrade i Sollefteå

1:14 min

Det blev inga svenska medaljer idag när VM för funktionshindrade fortsatte i Sollefteå. Zebastian Modin från Östersund som var tvåa i sprinttävlingen i måndags blev åtta när distanstävlingen över 20 kilometer avgjordes. Zebastian som i det närmaste är helt blind är bara 18 år gammal och upplevde en jobbig tävling i en blåsig Sollefteåterräng.

För tredje gången går Paralympic Winter World Cup av stapeln i Sollefteå. Idag avgjordes distanstävlingen över 20 kilometer. De svenska medaljförhoppningarna grusades, men Östersunds Zwebastian Modin åkte in på en fin åttondeplacering.

– Idag var det tungt, kändes som årets tyngsta race, sa Zebastian till P4 Västernorrland. Det var trögt och passade inte mig.

– Det blåser mycket, men Zebastian har gjort ett jämnt lopp och tagit placeringar eftersom, säger ledsagaren Albin Ackerot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista