Timrå

Timrå kämpade ner Färjestad

2:27 min

Timrå krigade till sig en viktig trepoängare när topplaget Färjestad besegrades med 4-3. Matchvinnare blev backen Mat Robinson som prickade in segermålet i spel fem mot tre.

Radiosportens Christer Jonasson utser lagens lirare:
Timrå: Mat Robinson  
Färjestad: Chris Lee

Timrås fjärde trepoängare på hemmaplan gör att hoppet om att undvika kvalserien lever.

– Chansen är liten. men den finns, större under har skett. vi måste göra vårat så klart, så får vi hoppas att resultaten går vår väg, säger Per Hallin till Radiosporten.

Timrå inledde matchen starkt och efter drygt sex minuters spel resulterade övertaget i 1-0. Jonathan Hedström jublade efter sitt första mål sedan den 17 november - efter 29 matchers måltorka. Hedström fanns framför mål och styrde in ett skott från Niklas Nordgren förbi Färjestads målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel.

Timrå ökade på till 2-0 genom Per Hallin efter en suverän uppåkning och ett perfekt målpass av backen Sebastian Erixon.

Färjestad, som avslutar seriespelet med fyra raka bortamatcher på grund av Melodifestivalen som avgörs i Karlstad, startade svagt även i Skellefteå i tisdags. Värmlänningarna var tama i första perioden innan man fick lite bättre fart på spelet i andra perioden och reducerade på ett backskott från Chris Lee. Kvitteringen kändes nära - men en utvisning gav Timrå chansen och den tog Joachim Rhodin tillvara på genom att öka på till 3-1.

Färjestad fortsatte att kriga på bra i tredje perioden och Max Görtz reducerade till 2-3 innan Chris Lee slog till med ett nytt kanonskott och kvitterade till 3-3.

– Vi spelade bra i två perioder, sedan kom de tillbaka. men så lyckades vi avgöra, det är en mycket bra känsla, avslutar Hallin.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se