Västernorrland

Formsvagt Modo måste vässa formen inför slutspelet

1:30 min

Brynäs tog tre mycket viktiga poäng i kampen om en slutspelsplats hemma mot ett måttligt intresserat Modo. Brynäs vann 3-1 sedan Elias Lindholm visat vägen med de två första målen.

Radiosportens Magnus Wahlman utser lagens lirare
Brynäs: Johan Holmqvist 
Modo: Dave Spina

Efter elva matcher lyckades Brynäs ta tre poäng i samma match, den första sedan 30 december förra året. Med tanke på tabellpositionen var det synnerligen nödvändigt. Nu har Brynäs fortfarande allt avgörande i egna händer och möter närmast AIK på bortais på lördagen. En match som lär avgöra vilket lag som tar den åttonde och sista slutspelsplatsen. Eftersom AIK förlorade borta mot Luleå är Brynäs slutspelsklart om laget bärgar en poäng.

Hemmalaget kan tacka Elias Lindholm för segern. I slutsekunderna av första perioden lyckades Lindholm lirka in 1-0 köksvägen bakom Linus Ullmark. Andra perioden var sedan bara 47 sekunder gammal när Lindholm ökade på till 2-0 efter mycket passivt försvarsspel av Modo. Lindholm tvingades kort senare kliva av isen och återkom inte mer.

Modo reducerade men ytterligare ett psykologiskt hemmamål avgjorde, Jesper Ollas 3-1 i slutminuten av andra perioden. Modobackarna uppträdde synnerligen lojt i den situationen. Brynäs lyckades sedan hålla undan i sista perioden. Några stilpoäng samlade Brynäs inte ihop men det var poängen i tabellen som räknades.

– Det var kul att spela idag. Vi börjar riktigt bra, men tappar en del sedan. När vi får målet släpper det lite. Skönt att vi kan hålla tätt och ta tre poäng. vi har kämpat hårt för det här - det är välförtjänt, säger Brynäs Jesper Ollas till Radiosporten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se