Sollefteå

Jörgen Brink från Sollefteå jagar sin fjärde seger i Vasaloppet

1:20 min

Jörgen Brink från Sollefteå som jagar sin fjärde raka seger i Vasaloppet kommer att fortsätta att tävla i minst en säsong till. Oavsett vad som händer i tävlingen på söndag. Jörgen kan bli tredje åkaren efter Nils "Mora-Nisse" Karlsson och Janne Stefansson som klarar av att vinna fyra raka Vasalopp.

På söndag jagar Jörgen Brink från Sollefteå sin fjärde raka seger i Vasaloppet. Uppladdningen har varit bra, i en dryg vecka har Brink varit i byn Harsa i Hälsingland och laddat. Ensam:

-Jag har feeling för den här bygden, inte långt borta från mina barndomstrakter i Delsbo, förklarar Jörgen Brink. Mycke snö och det som saknats kanske är lite sparring men jag fungerar bra ensam också.

Har säsongen/uppladdningen varit optimal?

-Inte helt hundra men det liknar väldigt mycket de senaste säsongerna. Jag var sjuk under hösten men efter nyår har det sett bra ut, fortsätter Jörgen Brink.

Hur vill du ha föret på söndag?

-En 14-15 grader kallt vid start och hårda och fasta spår vore bra. Inte samma rekordföre som ifjol utan gärna lite tyngre, det skulle passa mig bra.

Vem ser du som din svåraste konkurrent?

-Svårt men ska jag säga ett namn så får det bli Daniel Thynell. En grym stakåkare, en maskin helt enkelt, säger Brink som varit bosatt i Sollefteå sedan 2004. Jag gick skidgymnasiet i Sollefteå och träningsmöjligheterna var och är perfekta.

Ska ni bo kvar efter din skidkarriär?

-Vi har inte pratat om nåt annat, säger Jörgen Brink.

Oavsett vad som händer på söndag har Jörgen Brink bestämt sig redan för att karriären fortsätter. Minst ett år till.

-Oavsett om jag blir 49:e man eller nåt liknande nu så ska jag fortsätta, avslöjar Brink.

I torsdags lämnade han Harsa för att åka till Dalarna. Nu återstår bara finslipningen!