Tre delar av 50-årsjubilerande Jonny Cutz: Göran Ögren, Sven-David "Svängis" Höglund och Matts Danielsson i Efter tre-studion. Foto: Karin Lönnå/Sveriges Radio
Efter tre

Dansbandet Johnny Cutz firar 50 år med ny låt

8:09 min

Det är 50 år sedan dansbandet Jonny Cutz från Sundsvall gjorde sin första spelning och det firar bandet med att släppa en ny låt, som passande nog har titeln "År efter år". Hos Efter tre berättade medlemmarna Göran Ögren, Sven-David Höglund och Matts Danielsson om hur idén till deras comeback födddes - på en surströmmingskiva.

De tyckte att de hade spelat färdigt tillsammans och att dansbandssvängen blev för stor och påkostad på 80-talet, men ett antal decennier senare visade sig kombinationen surströmmingsskiva och en dotters bröllop bli startskottet för Jonny Cutz comeback. Det som driver dem nu är att de trivs så bra ihop och att de tycker att de åstadkommer bra dansmusik tillsammans.

– Det är kul att vara på banan igen, säger Sven-David Höglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista