Zebastian Modin och ledsagaren Albin Ackerot. Foto: Lennart Sundwall
Sollefteå

Medaljdrömmarna dog efter vurpa

Zebastian Modin: ”Åkte nästan över han”
1:23 min

Det blev ingen medalj i dag när skidstafetten 4x2,5 kilometer avgjordes i Paraolympic Winter World Cup i Sollefteå. Ett uppmärksammat fall på följeslagaren Albin Ackerot försämrade möjligheterna för nästan helt blinde Zebastian Modin.

Det var knappa kilometern kvar av stafetten när fallet kom. Albin Ackerot som under många år hjälpt Zebastian Modin från Östersund fastnade i snön i en snäv kurva och gick omkull. Modin som kom strax bakom var nära att åka på Ackerot men klarade sig där dock många värdefulla sekunder flög sin kos. Nu blev det istället en fjärde plats i den mixade stafetten.

– Jag vet inte hur många sekunder vi tappade men det är så djäkla surt att det ska hända i ett VM lopp konstaterade en dämpad Albin Ackerot efter målgången.

Zebastian Modin var påtagligt påverkad efter loppet.

– Det får bara inte hända, kommenterade Modin. Vi hade ju dessutom en vurpa till på en annan sträcka.

I detta mixade lag åkte också Helene Ripa. Ripa som också vurpade på en av sina två sträckor.

– Men där tappade jag inte speciellt mycket, förklarade Ripa. Men jag blev omåkt av en konnkurrent och tappade position.

Nu vann favorittippade Ryssland den här stafetten före Ukraina och Tyskland. Fram till bronset fattades 24 sekunder för Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".