Blommor, drakar och andra gåvor delades ut av både politiker och näringslivsprofiler i Sundsvall. Yohio var glad men är fortfarande chockad över hur snabbt han har blivit känd i Sverige. Foto: Aila Stefansdotter-Franck
Sundsvall

Yohio uppvaktades av politikerna

Yohio: ”Det var mysigt”
1:17 min

Yohio var i Sundsvall idag för att ta emot lyckönskningar inför finalen av Melodifestivalen, från politiker och landshövdingen Bo Källstrand. Artisten själv hade inte förväntat sig ett så stort stöd från sin hemstad.

– Jag har märkt folks uppskattning efter mitt deltagande i Melodifestivalen, men jag trodde inte att det skulle bli på den här nivån direkt. Det var mysigt att få stöd från Sundsvall och länet, säger han.

Oppositionsrådet och socialdemokraten Peder Björk var initiativtagare till lunchmötet, där representanter från näringslivet också var med. Kommunalrådet och folkpartisten Lars Persson bjöds inte in, men Peder Björk hävdar att det inte var en strategi, utan det står utanför politiken, säger han.

Peder Björk tycker att det är viktigt att uppmärksamma artister från länet som gör stora avtryck ute i Sverige och världen. Han är själv ett stort Yohio-fan och hans present till artisten idag var en liten drake med trycket Sundsvall älskar Yohio på sidan.

– Låten är väldigt bra och sedan är det extra kul att det är en artist från Sundsvall som är med och gör den. Jag kommer definitivt att rösta på honom, säger Peder Björk.

Yohio har inte hunnit öva så mycket inför finalen på lördag. Han har haft fullt upp med att jobba på sin skiva. Men de senaste dagarna har han repat intensivt för att sätta de ändringar han har gjort i numret.

– Vi kommer köra järnet tio gånger mer och ramla ihop efter att vi stått på scenen. Och så blir det mer eld, säger Yohio.

Redan ikväll bär det av mot Stockholm för Yohio. Men först ska han hinna med en spelning i Sundsvall. Och där vet han inte riktigt vad han ska förvänta sig. Men han tror att det blir roligt.

Aila Stefansdotter-Franck
aila_stefansdotter.franck@sverigesradio.se

Fler artiklar om Yohio

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".