1 av 4
Laxgryta i kokosmjölk. Foto: Ulf Thonman
2 av 4
Laxgryta i kokosmjölk. Foto: Ulf Thonman
3 av 4
Laxgryta i tillblivande. Foto: Ulf Thonman
4 av 4
Efter Laxgrytan i kokosmjölk. Foto: Ulf Thonman
förmiddag i p4

Laxgryta i kokosmjölk

Elin Ahlberg bjöd på smaskig lax när det var dags att laga riktig mat på tjugo minuter. Och eftersom ris tar en stund att koka, valde hon i stället couscous till grytan, vilket smakade minst lika bra!

Laxgryta i kokosmjölk
4 portioner

3-4 laxbitar (färdigskurna)
1 purjolök
2 morötter
1 blomkål
1-2 burkar kokosmjölk
2-3 vitlöksklyftor
1 citron
Curry
Salt
Peppar
Grönsaksbuljong
2,5 dl couscous 
1 grönsakstärning
1 msk rapsolja

Koka upp vattnet till couscousen med 1 msk rapsolja samt en grönsakstärning, häll sedan i couscousen och låt stå i några minuter, rör om då och då.

Skär laxen i tärningar, morötterna och purjon i medaljonger och bryt upp blomkålen hacka ev. ner de större blommorna. Fräs lätt i smör, häll sedan på kokosmjölken. Pressa i vitlöken och kläm i citronsaft (efter smak) krydda sedan med salt, peppar och curry.
 
Servera och låt smaka

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".