Johanna Toth och Alexander Bergil komponerade "Här i Örnsköldsvik". Foto: Elenor Nordström
Örnsköldsvik

Nu har Örnsköldsvik fått sin signaturmelodi

Just nu spelas låten som ska bli Örnsköldsviks signaturmelodi in i en studio. Den röstades fram av örnsköldsviksborna, efter att sex bidrag tagits fram till omröstning. Elever från Musikmakarna, Johanna Toth och Alexander Bergil, skrev låten. Nu återstår att höra örnsköldsviksborna sjunga.

Under några onsdagar framöver arrangeras allsång i Örnsköldsvik, och nu har staden fått sin egen "Stockholm i mitt hjärta" att sjunga med i. "Här i Örnsköldsvik" heter den, och skrevs av Musikmakareleverna Johanna Toth och Alexander Bergil på bara 20 minuter.

– Vi försöker göra en riktig produktion av det. Lite fler instrument och lite snyggare ljudbild, förklarar Alexander Bergil och visar hur han sätter ihop ljuden på datorn.

– Jag vet inte hur jag ska säga, den kom till mig. Det är så svårt att säga så! Men jag skrev den ganska fort, och jag tänkte inte så mycket när jag nynnade melodin. Och samtidigt kom texten också, berättar Johanna Toth.

Sex låtar slogs om äran att bli Örnsköldsviks egen allsångsmelodi, och Öviksborna röstade fram sin favorit, som alltså blev "Här i Örnsköldsvik".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".