De här husen finns på Resarö och tillhör de dyraste husen i landet. I Västernorrland hittar man de billigaste husen, strax under en miljon kronor i genomsnitt. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Västernorrland

Billigaste småhuset finns fortfarande i Västernorrland

Priserna på småhus i Västernorrland ökade med tre procent jämfört med senaste perioden, och fyra procent mot förra året. Det visar SCBs småhusbarometer. Genomsnittshuset kostade strax under en miljon kronor, vilket är billigast i Sverige. Dyrast är villan i Stockholms län där snittvillan kostar 3,8 miljoner kronor.

Småhuspriserna i hela landet har varit oförändrade under den senaste tremånadersperioden december 2012 - februari 2013, jämfört med september - november 2012. På årsbasis, senaste tremånadersperioden jämfört med motsvarande period ett år tidigare, har priserna stigit med 3 procent.

Mellan de två senaste tremånadersperioderna redovisas sjunkande priser i 6 av 21 län, medan det i 11 län redovisas stigande priser. Prisutvecklingen i länen varierar från minus 3 till plus 5 procent. I storstadsregionerna Stor-Stockholm, Stor-Göteborg och Stor-Malmö var priserna oförändrade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".