Nej, det var kyckling receptet handlade om. Trots att kocken hade sportlov och satt och pimplade. Foto: Ida Lindhagen/Sveriges Radio.
Äntligen fredag

Dragonkyckling med sås

Lars T Johansson blev sugen på kyckling i studion och ringde upp Lars Bergman, lärare på restaurangskolan i Härnösand. Han hade sportlov, men levererade ändå ett smaskigt kycklingrecept från pimplingspallen.

Dragonkyckling med sås

1 hel kyckling (helst färsk)
1 citron
Persilja
Färsk dragon
Smör
Soja
Salt
Peppar
Mjölk
Grädde
Maizenamjöl

Fyll kycklingen med några klyftor citron, färsk dragon och några persiljestjälkar.

Smält smöret, blanda med soja, salt och peppar. Pensla blandningen på kycklingen. Ställ in kycklingen på en form i ugnen på 180 grader i 1 timme.

Sila bort fettet ur spadet som blir från kycklingen. Späd spadet med hälften mjölk och hälften grädde, smaka av med dragon. Koka upp denna sås och red med lite maizenamjöl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".