Foto: Björn Larsson Ask/Scanpix
Sollefteå

Sollefteå bästa i Sverige på demensvård

Sveriges bästa demensteam 2013 finns i Sollefteå. Det enligt Demenscentrum och Svenska Demensförbundet. Priset delas ut den nionde april vid en prisceremoni med drottning Silvia.

Sveriges bästa demensteam 2013 finns i Sollefteå. Det är Demenscentrum och Svenska Demensförbundet som delar ut utmärkelsen och nyheten offentliggjordes på Vård- och äldrenämndens sammanträde idag.

Demensteamet fungerar som en hemvårdsgrupp som jobbar med personer som har demenssjukdom och som behöver stöd från personal med särskild kompetens i bemötande och förhållningssätt vid demens. Demensteamet började sitt arbete januari 2011 och har alltså på korttid utvecklats till att bli utsedd till Sveriges bästa demensteam.

– Vi blev överraskade och givetvis jätteglada. Utmärkelsen betyder mycket, det är en bekräftelse på att vi gjort ett bra jobb. Vårt mål nu är att fortsätta utveckla verksamheten, säger Evalis Nilsson, Silviasjuksköterska.

Priset delas ut den 9e april vid en prisceremoni med drottning Silvia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".