Foto Håkan Nordström/Scanpix

Modo förlorade mot Färjestad

Skröder:”De fick för lätt resa idag”
3:26 min

Modo förlorade även den andra kvartsfinalmatchen mot Färjestad. Karlstadslaget vann med 5-3 mot Modo uppe i Örnsköldsvik. Färjestad leder därmed matchserien med 2-0.

5 983 åskådare fick uppleva en riktigt bra slutspelskamp mellan två lag som jobbade hårt, fysiskt och offrade allt framför båda målen.

Det bjöds också på en hel del hockey-delikatesser - som när junioren David Gunnarsson svarade för en skottfint som han följde upp med en perfekt passning till Mattias Ritola som sedan lyfte upp 1-0 i nättaket bakom Färjestads skicklige målvakt Alexander Salak.

I förhandssnacket har det talats mycket om Modos transatlanter Richie Regehr och Kyle Cumiskey, men det var Färjestads kanadensare Chris Lee som stal föreställningen med två mål.

Färjestad är tunga och svårstoppade - inte minst i spel i numerärt överläge. Chris Lees båda mål föll i denna spelform och även Joakim Hildings 1-1-mål var frukten av det tryck som Färjestad skapade under powerplay.

Modo har hamnat i underläge med 0-2 i kvartsfinalen.

Per-Åge Skröder har liksom Niklas Sundström fört en rätt anonym tillvaro under slutomgångarna i elitserien. men när slutspelet dragit igång har de tänt till och de två har svarat för hälften av målen. De två Modo-veteranerna kan dock inte ensamma välta omkull Färjestad.

- Vi har lyckats vinna båda de här tighta matcherna och det känns bra. Men vi försöker att lägga fokus på lördagsmatchen så fort som möjligt. Vi har fortfarande en del saker som vi behöver förbättra i vårat spel. Över hela 60 minuter har vi inte varit riktigt bra, utan det finns perioder i matchen där de får styra och ställa lite väl mycket, säger Rickard Wallin till Radiosporten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".