Infrastruktirminister Catharina Elmsäter Svärd vill inte lova att det blir diskussioner kring broavgiftsfrågan. Foto: Scanpix
Sundsvall

Infrastrukturministern kan inte lova Sundsvallspolitiker samtal om broavgiftsfrågan

Catharina Elmsäter Svärd: "Det är utifrån en hypotetisk fråga, vad det kommer att bli i framtiden"
0:56 min

Vikarierande kommunalrådet i Sundsvall, Lars Persson, sade tidigare idag att kommunen vill förhandla broavgifterna med regeringern direkt. Men han får inga löften från infrastrukturminister Catharina Elmsäter Svärd.

Sundsvalls kommun tycker attregeringen svikit i frågan om broavgifter för bron över Sundsvallsfjärden. Personbilar måste betala avgifter även fast kommunen delfinansierat pbygget med 250 miljoner kronor. Nu avbryter kommunen alla förhandlingar med Trafikverket och vill istället prata direkt med regeringen.

Nu ger regeringen svar på frågan, när infrastrukruminister Catharina Elmsäter Svärd i Efter tre säger följande:

– Vad jag ser just nu är ointressant tills dess att jag fått återredovisat från Trafikverket, utifrån det uppdrag de fick, hur man kan hitta en lösning.

Nu kommer ju Sundsvallsborna att få betala 1,6 miljdarder i broavgifter plus då de 250 miljoner som kommunen redan skjutit till. Är det rimligt tycker du?

– Det är utifrån en hypotetisk fråga, vad det kommer att bli i framtiden. I dag vet jag inte vad avtalet som ska förhandlas fram kommer att innebära. Här handlar det om att vi får till en justering av det avtalet som skrevs på och som nu inte gäller av olika skäl, för att vi ska få en långsiktigt finansiering och en långsiktighet i hela den här bron. Det tror jag att alla inblandande vill ha, säger Elmsdäter Svärd till Efter Tre.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".