Idag genomfördes de första träningspassen i den fotbollshall i Örnsköldsvik som höll på att kosta livet på en 58-årig byggjobbare. Foto: Lennart Sundwall
Örnsköldsvik

Idag genomfördes de första träningspassen i den nybyggda fotbollshallen i Örnsköldsvik

Lennart Sundwall rapporterar
1:21 min

För fem månader sedan rasade tre takstolar i samband med byggandet av fotbollshallen. En 58 årig man skadades svårt när han fick en av takstolarna över sig. Mannen vårdas fortfarande på sjukhus.

Merparten av arbetsstyrkan satt och fikade, 58 åringen var kvar ute när plötsligt takstolarna som var stående på marken rasade. Mannen kom i kläm och hamnade under en av de sex ton tunga takstolarna.

58 åringen fick svåra inre skador och vårdas fortfarande, fem månader efter olyckan på sjukhus, ingen kan säga när mannen får komma hem.

Idag på förmiddan genomfördes de första träningspassen i fotbollshallen, 26 miljoner har den kostat, konstgräs förstås och måtten är 44 gånger 77 meter.

Felicia Eriksson Sellin 18 år går på fotbollsgymnasiet och hon var en av dom första som fick känna på underlaget: 

- Det här blir jättebra, vi har varit i Höglandshallen tidigare på vintern. Där är det ett vanligt golv. Klart vi borde bli bättre fotbollsspelare när vi nu har konstgräs som underlag året om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".