Personalen på callcenterföretaget Focus CRS i Fränsta strejkar för kollektivavtal. Foto: Robert Henriksson / SvD / SCANPIX
Ånge

Personalen på callcenter i Fränsta strejkar för kollektivavtal

Ingrid Nordstrand, Unionen: "De har sämre arbetsvillkor än i ett kollektivavtal"
3:47 min

Personalen på callcenterföretaget Focus CRS i Fränsta strejkar. Företaget har 18 anställda varav 10 är medlemmar i fackförbundet Unionen, som vill teckna ett kollektivavtal med arbetsgivaren.

Bakom konflikten på callcenterföretaget Focus CRS i Fränsta ligger att Unionens medlemmar på företaget vill ha kollektivavtal, vilket företagsledningen säger nej till.

Merparten av de 18 anställda har inte tillsvidareanställning (fast anställning), utan anställs dag för dag och arbetet bedrivs såväl dagtid som kvällstid.

Företaget etablerade sig i Ånge februari 2012 och sköter besöksbokning åt finansbolag och håller till i gamla polishuset i Fränsta. 

De hade först tänkt lägga verksamheten i Stockholm, men bestämde sig för Ånge direkt efter en träff med de representanter från Ånge kommun som behövdes för en snabb etablering på orten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".