Föreläsning på stadshuset om att anställa funktionshindrade. Foto: Kajsa Nordmark
Sundsvall

Föreläsningsdag om att anställa personer med funktionshinder lockade företagare i Sundsvall

Katrina Lindholm, arbetsgivare:" Våga och vinn"
1:24 min

Funktionshindrade personer föreläste för intresserade företagare om fördelar att anställa personer med funktionshinder i Sundsvalls stadshus på fredagen. Joakim Andersson och Ida Flodin berättade om sina erfarenheter.

800 000 svenskar är funktionshindrade med nedsatt arbetsförmåga. En tredjedel av dom har svårt att få jobb. Det visar arbetsföredlingens statistik.

I dag träffades 200 företagare på Stadshuset i Sundsvall för att få höra varför de också borde anställa någon med funktionshinder. Katarina Lindholm säger hela arbetsplatsen växer av ett sådant arbete. Hon har anställt Joakim Andersson, och är väldigt nöjd med det.

– Han är en arbetskraft, men förutom en arbetskraft så är han ju en fantastisk människa och ger så mycket av sig själv. Jocke är jätteduktig och vi skulle inte vilja vara utan honom, säger hon.

– Våga och vin. Det är ju vinn-vinn. För det första får man en bra och duglig arbetskraft och sedan hjälper man en person som kanske har svårt att komma in på arbetsmarknaden, säger hon.

Kajsa Nordmark
kajsa.nordmark@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".