Teatermasker i guld, utsmyckning på Dramaten i Stockholm. Foto: Jurek Holzer / SCANPIX
Västernorrland

Arbetslösa går på teater med arbetsgivare

Eva Johansson: ”Hoppas på jobb”
1:24 min

Nu sätter arbetsförmedlingen hoppet till kulturen för att hjälpa arbetslösa ungdomar till arbete här i länet. I veckan samlades arbetslösa ungdomar och arbetsgivare för att se teater tillsammans – för att förhoppningsvis knyta kontakter som kan leda till jobb.

– I kväll gör vi tillsammans med Scenkonstbolaget och teater Västernorrland, en ny arena och möte där arbetssökande ungdomar och arbetsgivare ser en pjäs som heter Blodsbröder. Den ställer stora frågor men genererar inte svar, säger Hans Olof Backberg på projektet Fokus i Sundsvall.

Fokus är ett ungdomsprojekt som vänder sig till arbetslösa ungdomar mellan 18-24 år. I dag har projektet ungefär 80 ungdomar och 10 arbetsgivare, men förhoppningen är att det ska växa till 200 företag. Ungdomarna ska lära sig att söka jobb och bygga upp sitt självförtroende. 

– Förra våren var det sex av tio som fick jobb, så vi vet att det fungerar och har kört det i två år, säger Yvonne Kvist, projektledare på Agera arbetsgivarringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".