Lampor som tidigare släckt i Örnsköldsvik kan komma att tändas igen, men då krävs investeringar för att byta ut den gamla armaturen som numer är otillåten. Foto: Patrik Widegren / SR Gotland / Arkiv
örnsköldsvik

Planer på att tända tidigare släckta lampor i byar i Örnsköldsvik

Flera byar i Örnsköldsviks kommun kan gå mot ljusare tider när kommunstyrelsens arbetsutskott i dag tar ställning till om den vägbelysning som tidigare släckts återigen ska tändas upp.

Cirka 120 belysnings- och byaföreningar har tidigare bett Örnnsköldsviks kommun att tända upp vägbelysningar som tidigare släckts.

Kommunstyrelsens arbetsutskott är enligt förslaget positva men kan inte skjuta till extra pengar, utan samhällsbyggnadsnämnden får i så fall finansiera vägbelysningen via sin egen budget.

Eftersom belysningar med kvicksilverlampor inte längre får användas måste den gamla tekniken bytas, något som betyder ökade investeringskostnader.

Vad gäller 2014 och 2015 så får samhällsbyggnadsnämnden planera kostnaderna i de kommande budgetarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".