1 av 7
Drutten & Krokodilen Foto: Svt-bild
2 av 7
Banarne & Trazan Foto: Svt-bild
3 av 7
Beppes Godnattstund Foto: Svt-bild
4 av 7
Televinken & tant Anita Foto: Svt-bild
5 av 7
Fem myror är fler än fyra elefanter Foto: Svt-bild
6 av 7
Scooby-doo
7 av 7
Från A till Ö Foto: Svt-bild
Förmiddag i P4

Kommer du ihåg barnprogrammen från 70-talet?

Magnus Haage: Det har dragit iväg mer än jag tänkt mig
4:12 min

70-talsveckan fortsätter! På tisdagsagendan: Barnprogram! Vem kommer inte ihåg klassiker som "Fem myror är fler än fyra elefanter", "Trazan & Banarne", "Beppes godnattstund" och många fler. Titta på vårt bildspel och minns. Nostalgin flödar. /Karin & Magnus

Magnus Haage driver sajten 70s.se, en hemsida som bara handlar om det här decenniet. Vi ringde honom för en pratstund.

Många lyssnare hörde av sig om barnprogrammen från 70-talet. Det här är några av de inkomna mailen. Tack för att ni bidrar!

Tjena!! Kul ämne idag. Jag kommer ihåg den kinesiska barnprogrammet: Kung Markatta. Dom slogs med käppar och jag minns att jag gillade rösten som pratade till på svenska.Jag har lyckats hitta den nu i vuxen ålder, men mina barn gillar den inte lika mycket som mej. Undra om inte det finns en ny spelfilm som liknar den med Jackie Chan och Jet Lee/Mvh Björn i Sollefteå.

En höjdare i alla klasser var väl Salkråkan som man kan se än idag. Den har ju gått hur många gånger som helst.Minns särskilt när det var jul där och man fick följa deras firande då bl.a Tjorven satte ut gröten till Tomten mm. // Tommy

Hej! 70-talets barnprogram!! De ger glädje och trygghet, och det finns inget bättre än att återuppleva dem med min dotter!
Tack för en härlig förmiddag i P4 Västernorrland!
Glada hälsningar från Malin

Hej! Drutten och Krokodilen var ganska trivsamma oxå./Janne

Den vita stenen, och kråkguldet är väl värda att nämnas också. Peter Ööövik.

Hej Karin! Vilken härlig förmiddag och ert tema 70- tal.Vår äldste son är född 1970. Det var många bra barnprogram och jag minns då särskilt TV programmet  John Blund och Beppes God Nattstund. /Hälsningar Vega i Ö-vik.

Hej! på er! Jag är sent ute, men ett minne ändå: alldeles i början av sjuttiotalet var min äldsta dotter 2-3 år och på em-dagarna gick en europeisk dockfilm m en rödaktig nalle som hette Colargol o det var hennes favorit trots många tårar.
Han råkade ut för allehanda äventyr o hon grät strida tårar tills allt ordnade sig på slutet. Jag försökte avstyra tittandet men hon grät högljutt: jag vill se Colargol. Detta upprepades varje gång filmen skulle visas, jag tror en gång i veckan. Jag hör hennes förtvivlade gråt än idag. M.v.h. Mona Rolèn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".