Västernorrland

Mörk trafikhelg väntar

Trafikpolisen:”Vi kommer också att kontrollera last”
1:41 min

Omkring tio personer dödas och 200 skadas i påsktrafiken varje år i Sverige. En massiv trafikhelg väntas då hundratusentals trafikanter ger sig ut på vägarna. I Västernorrland kommenderas därför många poliser ut för att försöka hålla ner hastigheterna.

– Främst på E4 och E14, säger Morgan Norman chef på trafikpolisen i Sundsvall.

Påsken är en av de mörkaste trafikhelgerna i Sverige. Enligt statistiken omkommer omkring sju personer på vägarna under en påskhelg och omkring 270 skadas i genomsnitt.

– De senaste åren har vi i Västernorrland varit förskonade när det gäller svåra olyckor under påskhelgerna. Vi hoppas att den trenden ska fortsätta även i år, säger Morgan Norman på polisen.

Genom Västernorrland passerar 100 000 tals trafikanter under helgen och polisen står beredda för bland annat hastighetskontroller. Men polisen spanar på annat också.

– Vi kommer att titta på släpvagnar, främst skotertransporter, för att kontrollera att allt sitter fast, säger Norman. Vi kommer också att titta närmare på takboxarna som också kan vara farliga om de inte lastats och satts fast rätt, säger Morgan Norman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".