Vattenbristen till följd av vattenläckaget i Örnsköldsvik tvingar kommunen att flytta verksamheter. Foto: Scanpix
Örnsköldsvik

Örnsköldsviks kommun flyttar förskole- och fritidsverksamheter på grund av vattenbrist

Problemen med vattentillgång i och kring Örnsköldsviks centralort gör att förskole- och friidsverksamheter där vatten saknas nu flyttas till andra verksamhetsställen som inte drabbats av vattenbristen.

Tillfällig verksamhetsflytt på grund av vattenbrist

Problemen med vattentillgång i och kring Örnsköldsviks centralort gör att förskole- och friidsverksamheter där vatten saknas nu flyttas till andra verksamhetsställen som inte drabbats av vattenbristen.

Sörliden – centrum Örnsköldsskolans förskolegrupper samt barnen vid förskolorna i Sörlidenområdet ( Björnen, Ripan, Lingbo, Sörliden) har beretts plats vid Skogsgläntans och Ängens förskolor i Gullänget. Fritidsbarn i det berörda området tas emot vid Ängetskolan i Gullänget.

Om vattenbristen fortsätter under torsdagen, hänvisas förskole- och fritidsbarn med behov av omsorg till samma förskola där de bereddes plats under onsdagen.

Järved-Alneområdet Förskolebarnen i Järved och Alne flyttas till Banafjäls förskola. Barnen vid Alne och Järveds fritidshem tas emot vid Idbynskolan.

Berörda grundskolor stängda Under torsdagen kommer grundskolorna Sörliden, Örnsköldsskolan, Järved och Alne att hållas stängda. Detta gäller oavsett om problemet med vattentillförsel är löst eller inte.

Gymnasisekolan Gymnasieskolorna kommer att ha verksamhet som vanligt förutsatt att vattentillgången är löst.

Uppdaterat läge på webben I dagsläget går inte att göra någon prognos för vattentillförseln och därför uppmanas föräldrar att hålla sig uppdaterade via Mivas och kommunens webbplatser samt kommunens krisinformationssida på facebook.

Fortsätt koka vattnet Rekommendationen att koka vatten för matlagning och dryck gäller fortfarande och tills vidare. För att kokningsrekommendationen ska hävas krävs två på varandra följande positiva besked från vattenprovtagning. Det första provsvaret väntas under onsdagkvällen.

Karta över område som berörs av vattenproblemen finns på bolaget mivas webbplats www.miva.se. Där uppdateras kontinuerligt information om aktuellt läge.

 
 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".