foto:Ulla Öhman
Kramfors

Kramforsskola utbildar elever för att kunna ta upp entreprenörkampen mot Kina

Peyman Vahedi, lärare: "Det är en fråga om överlevnad, att kunna konkurrera utanför regionen"
1:01 min

Hur tänker en entreprenör? Elever på Ådalsskolan i Kramfors har under en temavecka fått lära sig att tänka just så. Det kan handla om mod att tala inför andra.

Entreprenöriellt lärande ska genomsyra all utbildning i den nya gymnasieskolan GY11 i Kramfors. Genom att anordna temaveckor sätts extra fokus på ämnena och gemensamma aktiviteter kan anordnas.

– I år har vi två spännande föreläsningar och en föreställning som ska hjälpa eleverna att få ökad förståelse för entreprenöriella lärandet, säger Katarina Näslund, en av rektorerna på skolan.

En av föreläsarna är Jesper Hult, han som cyklade på enhjuling runt Europa, och kombineras med föreställningen av gatubarnen i Nairobi med temat att uppskatta det livet vi faktiskt lever i väst.

På jobbmässan närvarar också arbetsförmedlingen och andra aktörer som kan komma att hjälpa och stötta eleverna i framtiden. Då kan ett förebyggande arbete påbörjas tidigare för att förhindra utanförskap.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".