Hans Sundberg är positivt överraskad av säsongens fina skidförhållanden. Foto: Maria Ågren/ Sveriges Radio
Västernorrlands län

Gynnsam säsong ger klirr i kassan för länets skidbackar

Hans Sundberg: "Oerhört viktigt att få en bra säsong emellanåt"
1:26 min

Mycket snö, lite lagom kallt och härliga soliga dagar - ja, förutsättningarna för skidåkning har varit riktigt bra den här säsongen. Och det är något som länets slalombackar märker av - inte minst i kassan.

– Säsongen har ju varit strålande. Vi kom igång i början av december och sedan var ju julhelgen väldigt fin, både lång ledighet och bra väder, säger Hans Sundberg, backchef för Nolbybacken i Kvissleby

Jämfört med förra året ser den här säsongen riktigt ljus ut. I Hallstabacken i Sollefteå slogs nytt besöksrekord i december, och i Nolbybacken ser man också en stor skillnad i år jämfört med i fjol.

– Ja det är ju mycket, mycket bättre i år. Vi kom ju igång sent i fjol, och sedan var det ju väldigt kallt under julhelgen. Och så var det ju kort julledighet.

Hans Sundberg pekar upp mot den nypistade nedfarten. Den här säsongen har varit riktigt bra, berättar han. Mycket snö och sol, lagom kallt - och framför allt så innebar julen många lediga dagar för skidåkarna.

När P4 Västernorrland gör en rundringning bland länets slalombackar får vi ungefär samma svar överallt - den här säsongen kommer att landa på plussidan. Och det är viktigt, speciellt eftersom många av backarna drivs av små föreningar.

– Ja det är ju oerhört viktigt att vi får en bra säsong emellanåt, så att vi hamnar på fötter igen. För i fjol var det ju tufft, när det var en dålig säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".